Geluk

atelier kplGeluk

Regelmatig heb ik de afgelopen tijd klanten over de vloer gehad in mijn atelier. En de meesten zijn verbaasd over de locatie hiervan: aan de kralingse plas in Rotterdam. Ontstaan uit het afgraven van veen is het een plas met een omtrek van ongeveer 5 km, ideaal dus voor een wandeling! Het adres geeft het al prijs maar vrijwel niemand realiseert zich dat dit eigenlijk een unieke locatie is. Een atelier aan de plas en om de hoek het kralingse bos. Over geluk gesproken!

Nog een geluk

Ik deel het atelier met twee andere ambachtslieden. Leah, mijn vrouw, is gediplomeerd en gedreven keramiste ( @kleiwijze). En Kirstain, mijn schoonzus, is gediplomeerd en even gedreven Gelukedelsmid ( khsieraden). Drie verschillende ambachten dus in één atelier. En natuurlijk maken we regelmatig gebruik van elkaars expertise en inzichten maar ook ontstaan er af en toe gezamenlijke projecten: oorbellen van porselein en zilver, keramieken doosjes met een knopje van hout en zilver, ritstrekker van titanium of alpaca enzovoort. Maar tegelijkertijd is er geen noodzaak om elkaar te raadplegen en kan ieder zijn/haar eigen gang gaan. Over geluk gesproken!

Nog meer geluk

GelukEn dan nog een geluk. Het atelier staat op een afgesloten terrein. Dat is heerlijk voor onze honden Colleke en Runa, twee asielhondjes uit Spanje. Zij gaan elke dag met ons mee naar het atelier waar ze vrij rond kunnen lopen (wat ze eigenlijk nooit doen, ze zijn liever bij ons in de buurt). En elke dagruna neem ik ze zo’n anderhalf tot twee uur mee het bos in waar ze heerlijk kunnen rennen, zwemmen en spelen. Tenminste, dat rennen geldt vooral voor Colleke omdat Runa helaas niet los kan lopen. Ze neemt dan namelijk direct de benen. Ze komt ook altijd terug maar omdat ze regelmatig een toeval heeft wil ik het niet riskeren dat dat gebeurt terwijl ze niet in het zicht is.

Met name Colleke kijkt elke dag uit naar het moment dat we weer naar het atelier gaan. En zodra we zijn wezen wandelen is het goed voor haar en is ze ook weer blij als we naar huis gaan.

1 comment

  1. Zoals men zegt : het zijn de kleine dingen die het hart doen zingen !

    Veel geluk voor de toekomst en een dikke hondenknuffel aan de twee spaanse “lucky ones”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag me gerust