Over ons

Over mij

over mijMijn naam is Cliff Pinchetti. In 1970 ben ik begonnen met het werken met leer. Zeker in die tijd was dat vooral naturel tuigleer: lekker stevig en mooi. Ik werkte toen zonder "vreemde materialen", dat wil zeggen, ik gebruikte alleen leer en vlas om mijn producten te maken en ontwierp alles zelf. Na een aantal jaren ben ik er volledig mee gestopt om me te wijden aan een meer reguliere carriere. Enkele jaren terug heb ik dit oude ambacht weer opgepakt en maak ik leren tassen, etuis,riemen en allerlei accessoires volledig met de hand. Ook het stikwerk wordt volledig met de hand gedaan. Zeer arbeidsintensief maar met een goede reden.
Het grote verschil met stikwerk met een machine is dat het naaiwerk veel steviger wordt. Dit komt omdat ik met twee naalden werk. Deze methode zorgt ervoor dat zowel aan de boven- als aan de onderzijde van het leer een draad loopt. Mocht er onverhoopt een draad breken dan wordt het leer nog altijd op zijn plek gehouden door de andere draad. Omdat ik bovendien in elk gaatje, waar mogelijk, een knoopje in de draad maak zal de draad ook niet verder los gaan.
Bij mijn keuze van materialen let ik niet alleen op kwaliteit en soort van het leer maar ook op de kwaliteit van de rest van de gebruikte materialen. Voor het naaiwerk gebruik ik bijvoorbeeld altijd gewaxed garen.
Ik maak niet alleen mijn eigen ontwerpen maar werk ook in opdracht. Inmiddels hebben al vele klanten mij weten te vinden om hun eigen idee of ontwerp te laten uitwerken en maken. Dat zorgt ervoor dat ik kan blijven leren en me steeds verder ontwikkel in dit mooie ambacht.

De waardering van www.pinchetti.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 13 reviews.